De optimale gezonde leefstijl met “de Vitaal-85 leefregels” 

  1. Doe 6 dagen per week lichamelijke oefeningen voor de rest van je leven.
  2. Doe hiervan op 4 dagen per week liefst afwisselende duurtrainingen met voldoende lengte en intensiteit.
  3. Doe hiervan op 2 dagen serieuze krachttraining.
  4. Eet en drink aangepast.
  5. Geef minder geld uit dan je binnen krijgt.
  6. Zorg voor een uitstekende relatie met partner, buren, familie en vrienden.
  7. Blijf actief deelnemen aan de maatschappij, leer en onderneem nieuwe activiteiten en doe geregeld iets goeds voor anderen.
  8. Hou maximaal 1 dag per week een z.g. "bourgondische dag" met een minder strikte naleving van deze leefregels.

 

Effecten naleving Vitaal-85 leefregels

 

Door tijdig te starten (voor mensen met een slechte conditie al rond de 50 jaar en voor mensen met een goede conditie rond de 65 jaar) met het naleven van deze leefregels kan de gezondheid en conditie tot 85 jaar en vaak nog ouder uitstekend blijven en worden 70% van alle ouderdomskwalen en 50% van alle ernstige ziektes voorkomen.

 
Helaas is dit geen individuele garantie, maar het gemiddelde van alle deelnemers.
 
Als we op latere leeftijd starten of indien er wat minder wordt bewogen dan 6x per week of er niet wordt voldaan aan sommige van de andere leefregels, dan zijn de gezondheids effecten wel minder maar nog steeds groot. Gemiddeld blijven tijdige starters 2,5 jaar langer vitaal voor elke dag per week dat ze op de juiste wijze bewegen en tevens aan de andere leefregels voldoen. Dus met 6 dagen per week kunnen we gemiddeld 15 jaar langer vitaal en gezond blijven!(zie ook grafiek)
 
Vooral voor senioren in de gevarenzone, die daardoor al een lagere levensverwachting hebben, zoals (ex)rokers, ex-verslaafden, diabetici  en zij met obesitas, hoge bloeddruk, genetische aanleg voor bepaalde ziektes, slechte conditie, depressiviteit of heel veel stress is het heel belangrijk om zo snel mogelijk deze regels zo goed mogelijk na te leven. Alleen op deze wijze kun je toch nog langere tijd van je pensioen genieten!

 


 

  Grafiek effect Vitaal-85

 


Contact

FreeWheel Vitality Club

Zuiderkruis 4 Ulft 7071 TB

0315-640735
06-27823001